Home Actualitate Constanța a înregistrat două noi decese

Constanța a înregistrat două noi decese

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.767 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 24.544 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 116.415       de cazuri. De asemenea 681 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 47 de decese, toate prezentând comorbidități. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 65 noi cazuri, ajungându-se la un total de 2.417 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 61 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv.   

Menționăm faptul că în data de 23 septembrie au fost înregistrate două noi decese pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 56 este un bărbat, de 67 de ani, din Constanța, care prezenta drept comorbidități hipertensiune arterială grad II, diabet zaharat tip II. Bărbatul a decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și a fost confirmat pozitiv după deces.  De asemenea decesul numărul 57 este tot un bărbat de 65 de ani,  din Constanța, iar drept comorbidități prezenta tumoră malignă de colon operat, insuficiență hepatică cu metastaze hepatice, carcinomatoză peritoneală. Acesta a decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și de asemenea a fost  confirmat pozitiv după deces.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.417 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 57 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 290 de persoane internate, dintre care 263 din județul Constanța și 27 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.128 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 158 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 175 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (55), asistenți medicali (70) și personal auxiliar (50).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 406 teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment