Home Actualitate Constanța a înregistrat cel de-al 63-lea deces

Constanța a înregistrat cel de-al 63-lea deces

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.470 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 21.330 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 125.414        de cazuri. De asemenea 512 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 44 de decese, toate prezentând comorbidități. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 35 noi cazuri, ajungându-se la un total de 2.791 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 13 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv.   

Menționăm faptul că în data de 29 septembrie au fost înregistrate un nou deces pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 63 este un bărbat de 67 de ani, ce prezenta drept comorbidități hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, obezitate grad II. Bărbatul a decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.791 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 63 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 375 de persoane internate, dintre care 335 din județul Constanța și 40 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.025 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 196 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 196 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (56), asistenți medicali (80) și personal auxiliar (60).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 110 teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.    

related posts

Leave a Comment