Home Actualitate Constanța a înregistrat cel de-al 54-lea deces

Constanța a înregistrat cel de-al 54-lea deces

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.333  noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 23.030  de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 111.550       de cazuri. De asemenea 665 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 42 de decese, toate prezentând comorbidități. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 45 noi cazuri, ajungându-se la un total de 2.280 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 9 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv.   

Menționăm faptul că în data de 19 septembrie a fost înregistrat un nou deces pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 54 este un bărbat, de 74 de ani, din Constanța, ce prezenta drept comorbidități hipertensiune arterială grad III, obezitate severă, cardiopatie, neoplasm pulmonar, diabet zaharat. Bărbatul a decedat la Institutul „Ana Aslan” din Otopeni.

 De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.280 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 54 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 258 de persoane internate, dintre care 224 din județul Constanța și 34 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.199 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 124 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 161 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (53), asistenți medicali (67) și personal auxiliar (41).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 298 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment