Home Actualitate Constanța: 74.880 noi doze de vaccin Pfizer

Constanța: 74.880 noi doze de vaccin Pfizer

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanța a primit 74.880 noi doze de vaccin Pfizer Biontech, la începutul acestei săptămâni, atunci când cea de-a optsprezecea tranșă de vaccin a ajuns pe teritoriul țării noastre. Vorbim despre 511.290 de doze ce ajuns în România pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca și Timișoara.  Transportul  către  centrele  de  stocare  este  asigurat  de  firma  producătoare, inclusiv  pe cale  terestră. Vaccinurile  sunt  transportate  în  condiții optime  de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează: Centrul Național de Stocare București: 146.250 doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov: 64.350 doze;  Centrul Regional de Depozitare Cluj: 62.010; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 74.880 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 54.990 doze; Centrul Regional de Depozitare Iași: 58.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 50.310 doze.

În  centrele  de  vaccinare  se  vor  utiliza  atât  doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionalede  depozitare,  prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. 

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 3.886.019 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.362.997 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

related posts

Leave a Comment