Home Actualitate Constanța: 60.840 noi doze de vaccin Pfizer

Constanța: 60.840 noi doze de vaccin Pfizer

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanța a primit 60.840 noi doze de vaccin Pfizer Biontech, la începutul acestei săptămâni, în cursul zilei de luni, atunci când cea de-a douăzeci și treia tranșă de vaccin a ajuns pe teritoriul țării noastre. Vorbim despre 698.490 de doze ce  au ajuns în România pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca și Timișoara.  Transportul  către  centrele  de  stocare  a fost  asigurat  de  firma  producătoare, inclusiv  pe cale  terestră. Vaccinurile au fost transportate  în  condiții optime  de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează: Centrul Național de Stocare București: 231.660 doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov: 60.840 doze;  Centrul Regional de Depozitare Cluj: 99.450; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 60.840 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 70.200 doze, Centrul Regional de Depozitare Iași: 81.900 de doze și Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 93.600 de doze de vaccin Pfizer.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 7.214.669 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 5.847.392 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. 

related posts

Leave a Comment