Home Actualitate Constanța: 22 noi cazuri în ultimele 24 de ore

Constanța: 22 noi cazuri în ultimele 24 de ore

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.136  noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 20.552  de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 97.033   de cazuri. De asemenea 618 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 22 noi cazuri, ajungându-se la un total de 1.901 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 2 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv. 

Menționăm faptul că în data de 5 septembrie au fost înregistrate două noi decese pe teritoriul județului Constanța.  Decesul numărul 47 este un bărbat, în vârstă de 70 de ani, ce prezenta drept comorbidități fibrilație atrială, insuficiență cardiacă cu disfuncție severă. Bărbatul a decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

Decesul numărul 48 este un bărbat de 84 de ani cu sechele AVC, bronhopneumopatie obstructivă cronică stadiul 2, insuficiență respiratorie clinic manifestată, insuficiență renală, ulcer varicos, demență mixtă, drept comorbidități. Bărbatul a decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.901 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 48 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.308 pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 254 de persoane internate, dintre care 209 din județul Constanța și 45 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 737 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 113 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 139 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (45), asistenți medicali (57) și personal auxiliar (37).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 131 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment