Home Actualitate Constanța: 15 noi cazuri COVID-19

Constanța: 15 noi cazuri COVID-19

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.059 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 21.978 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 114.648       de cazuri. De asemenea 599 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 45 de decese, toate prezentând comorbidități. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 15 noi cazuri, ajungându-se la un total de 2.352 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 7 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv.   

Menționăm faptul că în data de 20 septembrie a fost înregistrat un nou deces pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 55 este o femeie, în vârstă de 79 de ani, ce prezenta drept comorbidități insuficiență renală cronică, nefropatie diabetică, hipertensiune arterială, cardiopatie și nefropatie hipertensivă, mix edem, obezitate severă. Femeia a decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.352   persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 55 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 285 de persoane internate, dintre care 248 din județul Constanța și 37 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.031 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 140 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 169 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (55), asistenți medicali (69) și personal auxiliar (45).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 59 de teste RT-PCR. Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

related posts

Leave a Comment