Home Actualitate Concursul „Tulcea – Suzhou, Drumul Prieteniei“, la final

Concursul „Tulcea – Suzhou, Drumul Prieteniei“, la final

by Antonia Mocanu
0 comment

Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea, a participat, astăzi, începând cu ora 10.00, la festivitatea de premiere a celor mai talentați tineri tulceni înscriși la concursul online „Tulcea – Suzhou, Drumul Prieteniei“, organizat de Consiliul Județean Tulcea.

Peste o sută de lucrări au fost trimise, în acest an, la cea de-a treia ediție a concursului organizat pentru a marca parteneriatul dintre județul Tulcea (România) și regiunea Suzhou (China). Comisia de evaluare a lucrărilor a acordat nouă premii pentru cele mai bune lucrări înscrise în această competiție a tinerelor talente.

„Aș dori, pentru început, să vă spun câteva detalii despre motivele care au stat la baza organizării acestui concurs, și anume parteneriatul dintre județul Tulcea și regiunea Suzhou, China, care datează de 27 de ani, din anul 1995. Ne-am propus, așadar, să aflăm cum văd tulcenii noștri această colaborare cu prietenii noștri chinezi, oameni extrem de deschiși și de apropiați de noi, de județul Tulcea și de România în general. Ne-am dorit, de asemenea, să ne arătăm respectul față de partenerii chinezi, iar rezultatul a fost unul impresionant. Noi considerăm că ne-am atins obiectivul, că am reușit să aducem în fața publicului adevărate valori ale județului Tulcea“, a transmis, în cadrul festivității, administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani.

Pe rând, fiecare dintre cei nouă premianți, tineri din tot județul (Luncavița, Isaccea, Casimcea, Nufăru, dar și din municipiul Tulcea), a vorbit despre modul în care a realizat lucrările artistice înscrise în competiție.

Lista câștigătorilor

Marele Premiu: Alesia Mihailov, 12 ani, Liceul de Arte „George Georgescu“;

Premiul I: Toader Cristina, 15 ani, Liceul de Arte „George Georgescu“ Tulcea;

Premiul II: Ștefana Condurache, 15 ani, Liceul de Arte „George Georgescu“ Tulcea;

Premiul III: Denisa Ganea, 12 ani, Școala Gimnazială Casimcea;

Mențiune: Bianca Tihon, 12 ani, Școala Gimnazială Casimcea;

Mențiune: Raluca  – Alexandra Sava, 17 ani, Liceul Teoretic „Constantin Brătescu“ Isaccea;

Premiu special: Andreea Bejenaru, 12 ani, Colegiul Dobrogean „Spiru Haret“;

Premiu special: Iustin Fabian Chihaea, 12 ani, Școala Gimnazială nr. 12;

Premiu de originalitate: Medeea Andrei,15 ani, Liceul de Arte „George Georgescu“.

related posts

Leave a Comment