Home Actualitate Comercianții se revoltă

Comercianții se revoltă

by Antonia Mocanu
0 comment

Continuă războiul produselor alimentare în stațiunea Mamaia: micii comercianți cu magazine alimentare anunță că se vor lupta cu Primăria până în instanță, dacă vor fi desființați. Negustorii locali spun că municipalitatea îi discriminează și vrea să-i închidă, în timp ce marile lanțuri de hipermarketuri primesc ok-ul să-și deschidă noi locații în stațiune.

Magazinele alimentare din stațiunea Mamaia care vând carne, lapte, brânză, ouă și alte semipreparate sunt la un pas de-a fi închise. Primăria Constanța vrea să revoluționeze calitatea turismului și va începe cu desființarea alimentarelor obișnuite care au împânzit faleza și promenada. Municipalitatea s-a aliat în lupta cu patronii de baruri și restaurante.

Deși se anunța chiar de la început o provocare pentru autoritățile locale, elaborarea regulamentului de funcționare pentru stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță se dovedește chiar mai dificilă decât s-ar fi așteptat oricine. Războiul este vechi, a început în urmă cu 5 ani și nu s-a încheiat definitiv. Hotelierii și proprietarii de unități de alimentație publică au propus reducerea numărului alimentarelor, spre supărarea patronilor acestora, care se consideră discriminați. Așa că aceștia au mutat războiul în Parlamentul României.

Asociația care îi reprezintă a inițiat revocarea hotărârii de Guvern 559 din 14 iunie 2001, care face referire la comercializarea produselor alimentare și nealimentare în stațiunile turistice.

Alimentarele erau varianta economică pentru turiștii cu buget redus, la mare. Însă produsele ieftine pot deveni riscante pentru consumator, spun oamenii dinPrimărie.

Primăria din Constanța  vrea să închidă magazinele alimentare din stațiune pentru că fac concurență teraselor și restaurantelor. Impactul social e uriaș: o mie de salariați vor trebui să-și caute de lucru în altă parte, în contextul în care Mamaia este cea mai mare stațiune de pe Litoral, unde lucrează cei mai mulți sezonieri. Dacă alimentarele vor dispărea, Mamaia va rămâne doar cu prețurile mari, de la restaurant.

related posts

Leave a Comment