Home Actualitate Colectare selectivă a deşeurilor, la Ovidiu

Colectare selectivă a deşeurilor, la Ovidiu

by Florentina Lup
0 comment

Pentru a respecta normele europene, România trebuie să reducă cantitatea de gunoi menajer cu 50%. Acest lucru poate fi realizat doar prin colectarea selectivă a gunoiului menajer. În acest sens, autorităţile locale din oraşul Ovidiu vor demara o campanie ce se va desfăşura în două etape, pentru locuitorii de la case și pentru cei de la blocuri

Prima etapă, debutează la 1 februarie 2022 prin distribuirea sacilor de culoare galbenă, la fiecare gospodărie, pentru colectarea selectivă a următoarelor categorii de deșeuri: sticlă, pet, folie, hartie-carton și doze de aluminiu. Toate acestea se pun în acelaș sac galben, urmând a fi sortate pe o linie automatizată.

Etapa a doua se va desfăşura în primăvară prin amenajarea punctelor de colectare selectivă la toate blocurile din oraș. Ulterior, toți locuitorii de la blocuri, vor primi saci galbeni pentru a începe colectarea selectivă.

Atât ridicarea gunoiului menajer cât și a sacilor galbeni se va realiza conform aceluiași grafic, în aceeași zi, la aceeași oră, dar cu mașini diferite.

related posts

Leave a Comment