Home Actualitate Certificatul verde, validat la 10 zile de la imunizarea cu schemă completă

Certificatul verde, validat la 10 zile de la imunizarea cu schemă completă

by Antonia Mocanu
0 comment

Certificatul verde COVID în cazul persoanelor vaccinate se validează după 10 zile de la imunizarea cu schemă completă.

Certificatul verde a devenit obligatoriu în România pentru majoritatea activităților, de la începutul acestei săptămâni, când au intrat în vigoare noi restricții.

Este nevoie de dovada vaccinării sau a trecerii prin boală pentru a putea circula pe timpul nopții, pentru că între orele 22.00-05.00  atunci când este instituită carantina, iar certificatul digital este necesar și pentru intrarea în reastaurante, cafenele, mall-uri, dar și în instituțiile publice.

Certificatul poate fi descărcat de la: https://certificat-covid.gov.ro/login.

Persoanele care pot obține Certificatul Digital UE după vaccinare sunt:

-cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România;

-cele care au efectuat cel puțin o doză în România din schema completă;

-cele care au efectuat schema completă într-un stat terț (NON UE) și sunt cetățeni români sau membrii familiilor acestora.

Certificatul se poate scana cu Aplicația Check DCC, realizată de STS, care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații pe un telefon mobil sau o tabletă.

Important de știut este faptul că certificatul verde COVID este gratuit, în cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților, timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.

De asemenea, în momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail. Utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format PDF a documentului, care se poate tipări.

Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, puteți suna la numărul de telefon 0214.144.425.

related posts

Leave a Comment