Home Actualitate Cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat și alte infracțiuni

Cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat și alte infracțiuni

by Antonia Mocanu
0 comment

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, unul în municipiul Constanța, unul în orașul Năvodari, 2 în județul Ilfov și 6 în municipiul București, în cadrul unui dosar penal care vizează comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune, uz de fals și punerea în circulație a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie-august 2022, 4 femei, cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani și 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 40 de ani, ar fi publicat pe o platformă de vânzare-cumpărare online anunțuri privind telefoane mobile susceptibile a fi contrafăcute.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite mai multe înscrisuri și bunuri utile cauzei, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, 8 persoane (4 femei și 4 bărbați) bănuite de comiterea faptelor au fost depistate și conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 50.000 de lei.

În cauză, sunt continuate cercetările, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, precum și polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța și ai Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov.

related posts

Leave a Comment