Home Actualitate Centrala Nuclear-Electrică de la Cernavodă a înregistrat al doilea caz de COVID-19

Centrala Nuclear-Electrică de la Cernavodă a înregistrat al doilea caz de COVID-19

by Antonia Mocanu
0 comment

Caz nou de COVID-19 la Centrala Nuclear Electrică de la Cernavodă. Acesta este cel de-al doilea caz înregistrat în instituție de la începutul pandemiei. Potrivit ultimelor date furnizate de către reprezentanții CNE Cernavodă ar fi vorba de un angajat care a fost depistat pozitiv în urma apariției unor simptome specifice bolii. În acest sens, colegii acestuia au fost trimiși  să lucreze de la în domiciliu.

Toți colegii/contacții persoanei confirmate urmează procedura de testare și neprezentare la serviciu”, precizează reprezentanții SNN.

Menționăm faptul că acesta este cel de-al doilea caz care a apărut la CNE Cernavodă la aproximativ două săptămâni după confirmarea primului caz.

„Primul caz confirmat nu a intrat în contact cu colegii, infectarea fiind rezultatul contactului cu un membru al familiei anterior confirmat și aflându-se, așadar, în izolare la domiciliu”, ne-au spus reprezentanții SNN.

Ca măsuri de protecție a personalului, la centrală se aplică în continuare metoda telemuncii și a rotației, acestea nefiind întrerupte niciodată de la momentul implementării. Timp de două luni și jumătate, din luna martie până la finalul lunii mai, 840 de angajați ai centralei Cernavodă au fost izolați în campusul centralei, departe de familie, pentru a preveni contaminarea cu noul coronavirus. A fost o măsură extrem necesară în contextul în care Centrala Nucleară de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția internă de electricitate.

related posts

Leave a Comment