Home Actualitate Ce facem cu zilele libere din 2021

Ce facem cu zilele libere din 2021

by Romanov Alex
0 comment

La începutul unui nou an, una dintre cele mai populare discuții dintre angajați este cea legată de zilele de concediu rămase din anul precedent. Mulți angajați constată că nu și-au efectuat cele 21 de zile legale minime de concediu de odihnă, fiind curioși ce se va întâmpla cu ele. Iată ce este de făcut în astfel de situații.

Angajaţii care nu şi-au luat cele 21 de zile legale minime de concediu de odihnă în anul care tocmai s-a încheiat pot cere angajatoriului să le acorde până la jumătatea anului 2023.

Cu alte cuvinte, zilele de concediu de odihnă rămase din 2021 se reportează și pot fi solicitate angajatorului într-o perioadă de 18 luni.

„Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an. În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.“, se arată în Codul Muncii.

De asemenea, în cazul în care contractul de muncă a încetat, angajații pot primi bani pentru zilele de concediu de odihnă neefectuate.

related posts

Leave a Comment