Home Actualitate Cât și cum cheltuim de Crăciun?

Cât și cum cheltuim de Crăciun?

by Antonia Mocanu
0 comment

Patru din zece consumatori vor cheltui mai puțin de Crăciun decât anul trecut. De vină este evident pandemia de Covid 19 care a afectat drastic bugetele oamenilor.  Grijile legate de problemele financiare au schimbat atitudinea consumatorilor față de cumpărăturile de sărbători, principalele motive pentru precauția lor fiind instabilitatea economică și planurile de a economisi.  Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de o platformă de profil din Statele Unite ale Americii.

Călătoriile sunt cele  la care vor renunța mai bine de 34% dintre  consumatori de sărbători. Cardurile cadou sunt preferatele consumatorilor în acest an pentru  48%  dintre cei chestionati,  urmate de articolele vestimentare (43%) și de jocuri și jucării (40%).

 La polul opus, bijuteriile, jucăriile pentru animalele de companie, obiectele de decor și accesoriile sunt ultimele pe lista opțiunilor în materie de cadouri pentru sărbătorile din acest an. Fie că fac cumpărături pentru alții sau pentru ei înșiși 65% dintre consumatori preferă mediul on-line, deoarece pot evita aglomerația. Jumătate dintre aceștia sunt tematori atunci când vine vorba de efectuarea cumpărăturilor în magazinele fizice în timpul sărbătorilor din cauza pandemiei de COVID-19 și 49% dintre ei au declarat că își vor relua acest obicei atunci când va fi disponibil un vaccin.

În baza analizei comportamentului din timpul sezonului de sărbători, au fost identificate patru profiluri diferite de cumpărători, concluzionează studiul si anume cumpărătorii festivi, cumpărătorii eficienți, cumpărătorul responsabil  și vânătorul de oferte.

Sursa foto: https://www.caleaeuropeana.ro

related posts

Leave a Comment