Home Actualitate Carantină până în 2021 pentru Constanța

Carantină până în 2021 pentru Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

După 30 de zile de carantină municipiul reședință de județ, Constanța a fost din nou carantinat pentru încă 14 zile.

Amintim faptul că în 20 noiembrie Constanța a intrat pentru prima dată sub incidența carantinei având o rată de infectate de 9.35 la mia de locuitori. Prima perioadă de carantină s-a finalizat în 4 decembrie, însă, din cauza faptului că incidența cazurilor nu a scăzut, ci din contră a crescut peste indicele de 10 per mia de locuitori, municipiul de la malul mării s-a regăsit în ipostaza, în urma analizei de risc făcute de către autoritățile abilitate să fie carantinat a doua oară pentru încă 14 zile.

În 4 decembrie rata de infectare pentru municipiu a fost de 10.33, moment în care a început ce-a de-a doua carantină, care a expirat vineri, 18 decembrie.

Autoritățile abilitate, Direcția de Sănătate Publică și a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au decis prelungirea carantinei pentru o nouă perioadă de încă 14 zile ca măsură de prevenire a răspândirii virusului.

În perioada de carantină este strict interzisă intrarea sau ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale și forestiere. Totodată, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, prevăzute în hotărârea dată de către Prefectura Constanța și avizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Concret municipiului Constanța se va afla sub incidența carantinei încă 14 zile, până în 1 ianuarie 2021. Menționăm faptul că vineri, 18 decembrie, data la care a fost prelungită perioada de carantină, municipiul de la malul mării  a înregistrat o incidență a cazurilor de Covid-19, la mia de locuitori de 8.65 fiind în scădere.

related posts

Leave a Comment