Home Actualitate Captură impresionantă de bunuri contrafăcute, în Portul Constanța

Captură impresionantă de bunuri contrafăcute, în Portul Constanța

by Romanov Alex
0 comment

Bunuri contrafăcute şi nedeclarate, în valoare de 4,5 milioane de lei, depistate în Portul Constanţa. Totul, în urma unui amplu control al poliţiştilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea. Autoritățile au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din China, peste 16.000 de bunuri constând în articole vestimentare, țigări electronice, ceasuri și accesorii, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Echipa comună de control a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu diverse bunuri, ce avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat faptul că, în interiorul containerului, se aflau un număr total de 8.800 țigări electronice de unică folosință nedeclarate, peste 8000 ceasuri și cutii pentru telefoane, produse care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Bunurile în cauză, cu o valoare de aproximativ 3.500.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării  şi continuării cercetărilor.

Tot în urma unui control amănunțit, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din Bangladesh, încărcat cu articole vestimentare, ce avea ca destinatar o societate comercială din județul Iflov.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat faptul că, în interiorul containerului, se aflau un număr total de 6.540 produse în aceeași situație. 

Bunurile în cauză, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, folosirea de acte nereale și contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

sursa foto: Garda de Coastă

related posts

Leave a Comment