Home Actualitate Campania „Schimbă PET-ul cu biletul“

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul“

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanța  a intrat în rândul orașelor europene. Locuitorii și turiștii din municipiu au avut ocazia să circule  gratuit cu transportul în comun, în schimbul a trei deșeuri colectate. Iniţiativa este unică în ţară, iar autorităţile locale speră ca în acest mod tot mai mulţi oameni vor începe să recicleze. Dacă inițiativa se va dovedi a fi un succes, ea va fi implementată în fiecare “vinere” verde din săptămână.

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul” este un proiect pilot ce a fost implementat cu ocazia Zilei Municipiului Constanţa. Cei dornici au mers cu trei PET-uri la punctele de colectare din cele mai circulate staţii. Acolo, voluntarii au oferit în schimbul deșeurilor un bilet, valabil pe orice linie.

În funcție de rezultatele acțiunii pilot, Primăria Constanța și partenerii acțiunii iau în calcul extinderea acesteia în fiecare vineri, pe întreaga perioadă a sezonului estival.

Campania “Schimbă PET-ul cu biletul” face parte din programul “Acționăm pentru Ape”, dezvoltat de Asociația Act for Tomorrow în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, în cadrul căreia încă din 2019 se desfășoară ample acțiuni de protejare a apelor, atât la nivelul municipiului, cât și la nivelul altor stațiuni de pe litoral.   

related posts

Leave a Comment