Home Actualitate Călătoriile au scăzut cu 65% în 2020

Călătoriile au scăzut cu 65% în 2020

by Romanov Alex
0 comment

Situație fără precedent cu care se confruntă turismul la nivel mondial. Conform datelor furnizate de Organizația Mondială a Turismului, acest domeniu a înregistrat o scădere de peste 60% față de anul trecut.

Cea de-a 112-a sesiune a Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului, ce s-a desfășurat în Georgia, a scos la iveală o situație greu de imaginat în ultimele decenii, la nivel mondial. Conform concluziilor OMT, turismul se confruntă în prezent cu o scădere a sosirilor turistice internaționale de 65%, comparativ cu același interval al anului trecut.

Din partea României, la întrevederea de la Tbilisi a participat și Emil-Răzvan Pîrjol, secretarul de stat în Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Direcția Generală Turism.

Astfel, în cadrul evenimentului, ca urmare a discuțiilor bilaterale, Secretarul General al Organizației Mondiale a Turismului, a acceptat invitația lansată de România, de a efectua o vizită oficială în țara noastră, în toamna acestui an.

Indiferent de țara reprezentată, oficialii din turism au încercat să găsească soluții viabile pentru redresarea acestui domeniu grav afectat de epidemia de coronavirus.

“Călătoriile internaţionale sigure şi responsabile sunt acum posibile în multe părţi ale lumii şi este imperativ ca guvernele să colaboreze îndeaproape cu sectorul privat pentru a pune din nou în mişcare turismul mondial.”, declară ZURAB POLOLIKASHVILI, Secretarul General al OMT

România a fost aleasă în anul 2017 membru cu drepturi depline în cadrul Organizației Mondiale a Turismului.

Sursa foto: soposted.com

related posts

Leave a Comment