Home Actualitate Cal abandonat pe câmp, în suferință, la Negru Vodă! Iubitorii de animale au fost salvarea lui

Cal abandonat pe câmp, în suferință, la Negru Vodă! Iubitorii de animale au fost salvarea lui

by PĂUN IONELIA
0 comment

Imagini absolut șocante pe un câmp din localitatea constanteana Negru Voda. Un cal a fost lăsat să zacă ore intregi în soare și cu piciorul rupt, dupa ce atelajul la care era înhamat a fost implicat intr-un accident rutier. Un localnic a zărit calul abandonat pe câmp și a sesizat autoritățile. Mai multi iubitori de animale s-au mobilizat, iar in cele din urma animalul a ajuns într-un adapost. Atenție urmează imagini și informații care vă pot afecta emotional.

Aproape 24 de ore a zacut animalul in camp. O noapte si mai apoi toata ziua in soare, fara ca nimeni sa il ajute. A fost ranit in urma unui accident rutier in care fusese implicata o caruta si doua masini. Politia sustine ca dupa accident proprietarul ar fi promis ca il duce acasa si cheama medicul veterinar. Se pare insa ca animalul nu a mai ajuns în curtea omului. Un localnic a sesizat prezenta lui pe retelele de socializare, iar reactiile nu au intarziat sa apară.

„Calul doreste sa traiasca bea apa mananca. L-a mai sesizat lume i s-a dat apa. A fost acoperit de muste si soare. Avem un excavator de la primarie sa il ridice si il folosim pe post de umbrar asteptam sa vina si sa il preia… Avem sperante ca poate fi recuperat cu o proteza. Este cumva piciorul rupt mai jos de genunchi… Daca nu faceam presiuni nu ar fi intervenit nimeni. Calul este de aseara. Se stia de el. Un medic veterinar i-a aplicat un badaj provizoriu”, a declarat Cătălina, o voluntară.

„La momentul la care pol au plecat de acolo calul nu prezenta rani vizibile si nu se afla intins pe sol. Acolo au ramas membrii familiei carutasului care urmau sa ceara o parere din partea unui medic veterinar pentru a stabili starea de sanatate a animalului. Azi. Politistii de la sectia animaelor s-au sesizat ca a fost abandonat, fara hrana si expus la temperaturi extrem de ridicate care se impun”, a declarat Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

In urma apelurilor facute, a fost gasită și o Asociatie dispusă să preia animalul. Calul va ajunge la Arges intr-un adapost, iar medicii de acolo vor incerca sa ii salveze piciorul si viata.

„Acel cal zace acolo de ieri si nu s-a facut nimic pentru el…Vor decide medicii ce se va intampla. Avem niste retineri privind sansele de recuperare. Ne am gandit si la eutanasie. Trebuie vazut din punct de vedere medical daca are o sansa. Il vom curata si il vom duce la clinica si acolo se va decide ce este mai bine ptr el”, a declarat Ancuta Chivu, reprezentant Asociatia  Save The Horses.

În cazul în care se va constata ca animalul a fost abandonat cu buna stiință, proprietarul risca să se aleagă cu un dosar penal pentru rele tratamente. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, întrucât nu i-a acordat animalului îngrijire și atenție, conform Legii 205/2004. Totodată, proprietarul a cedat dreptul asupra animalului unei asociații, care a preluat calul în vederea acordării unor îngrijiri de specialitate.

related posts

Leave a Comment