Home Actualitate Bulgaria, destinația all-inclusive

Bulgaria, destinația all-inclusive

by Romanov Alex
0 comment

Românii s-au relaxat în faţa pandemiei și astfel li s-a deschis și apetitul pentru vacanțe. Vor să călătorească, însă în același timp sunt și foarte preocupaţi de siguranţă. Bulgaria spre exemplu, una dintre destinațiile preferate de români, și-a  adaptat conceptul de all-inclusive, iar contactul dintre turiști și zona în care sunt expuse preparatele culinare a fost redus la semnificativ.

Partea financiară, dar mai ales sănătatea și siguranța sunt acum aspectele care îi preocupă cel mai mult pe români. Cuvântul de ordine în Bulgaria este dezinfecția, care începe încă de când se intră în restaurant. Și asta pentru că aici preparatele sunt expuse în interior și nu pe terase, așa cum cel mai probabil se va întâmpla în Romania, dat fiind faptul că la noi, restaurantele rămân deocamdată închise.

“După cum vedeți, sunt ecranele de protecție, în spatele lor se află personal calificat, iar turistul vine la geam, spune ce vrea să servească și atunci va fi servit. Orice dorește turistul, i se va pune pe farfurie și va merge la masă.”, declara DIMA PUSNAVA, senior sales manager Albena

În acest fel, turistul evită să mai atingă tacâmurile de servire, care până acum treceau prin mâinile a sute de  oameni. Și mai mult decât atât, se evită risipa de mâncare. Turistul poate veni însă de cate ori dorește să ceară un preparat anume.

“Bucătarul porționează foarte bine, turistul știe că poate să vină încă o dată dacă nu s-a săturat și mai poate primi o porție. De aici nu pleacă nimeni flămând.”, completeaza DIMA PUSNAVA, senior sales manager Albena

Tacâmaurile vor fi dezinfecate și așezate la masă în pungi de hârtie. Iar deserturile vor fi porționate și puse în forme speciale din plastic de unică folosință și nu în tăvi, așa cum se întâmpla până acum.  Și chiar dacă pentru turiști purtarea măștii nu mai este obligatorie în Bulgaria, în cazul personalului, lucrurile stau cu totul diferit. Ospătarii, bucătarii, cei care debarasează mesele și barmanii poartă măști și mănuși în permanență.

“Este ceva deosebit. Poate că nu suntem obișnuiți cu acest sitem, dar pentru prevenirea oricăror îmbolnăviri, este chiar ok și suntem mulțumiți de modul cum se desfășoară, mâncarea e foarte bună, suntem foarte mulțumiți.”, spune un turist

“Este atipic, va trebui să ne obișnuim atâta vreme cât condițiile o impun. Ne simțim însă în siguranță, iar fiecare poartă sau nu poartă mască în funcție de cum consideră de cuviință.”, spune un turist

Specialiștii din domeniul ospitalității cred că noile măsuri vor face ca la mare căutare să fie unităţile de cazare de patru şi cinci stele, cu restaurante și terase generoase în care distanțarea socială să fie păstrată, iar condițiile de securitate dictate de contextual actual, respectate.

sursa foto: albena.bg

related posts

Leave a Comment