Home Actualitate Bricul „Mircea”, marș de instrucție, cu escale în cinci porturi europene

Bricul „Mircea”, marș de instrucție, cu escale în cinci porturi europene

by Romanov Alex
0 comment

Marș de instrucție, cu escale în cinci porturi europene. Nava-școală „Mircea”, Ambasadorul Onorific în Serviciul României pe mările și oceanele lumii, va pleca în această săptămână, din portul militar Constanța, în primul marș de instrucție din acest an.

La bordul velierului, se vor instrui 94 de elevi din anul I de la Școala  Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ioan Murgescu”. Pe timpul marșului, sunt planificate escale în porturile Souda din Grecia, Sète din Franța, Castellón din Spania, Napoli din Italia și Istanbul din Turcia, urmând să revină la Constanța la data de 17 mai, chiar în ziua în care nava marchează 83 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române.

În perioada 12-18 aprilie, velierul va participa la Festivalul Maritim Internațional „Escala de la Sète”, onorând astfel invitația adresată Forțelor Navale Române de către șeful Statului Major al Marinei Franceze, Amiralul Pierre Vandier, iar în perioada 21-25 aprilie, nava românească va lua parte la Festivalul Maritim Internațional „Escala a Castelló”, organizat de municipalitatea orașului Castellón din Spania.

Pe durata marșului desfășurat în Marea Mediterană, viitorii maiștri militari de marină își vor completa cunoștințele teoretice și își vor însuși noi deprinderi practice de navigație cu vele și cu motor, de urcare în arboradă, de utilizare a mijloacelor de semnalizare, precum și tehnici de asigurare a vitalității navei.

related posts

Leave a Comment