Home Actualitate Bilanțul weekend-ului de 1 mai: 50.000 de turiști în stațiuni

Bilanțul weekend-ului de 1 mai: 50.000 de turiști în stațiuni

by Antonia Mocanu
0 comment

Președintele de onoare RESTO Constanța a transmis un mesaj în privința bilanțului weekend-ului de 1 mai. Peste 50.000 de turiști s-au aflat pe litoral în aceste zile.

„RESTO Constanța estimează că primul Weekend pe Litoral a adus peste 50.000 turiști în stațiunile de pe la malul marii! Așa cum am estimat, vremea frumoasă a convins, pe ultima sută de metri, zeci de mii de români, care au ales să petreacă weekend-ul pe litoralul românesc, unde au avut parte de prima mini vacanță la mare – FĂRĂ restricții!

Conform așteptărilor noastre, stațiunile cu cel mai mare grad de ocupare au fost Mamaia – Mamaia Nord, Costinești și Vama Veche – adică acele stațiuni în care au fost organizate și bine promovate evenimente – de la Festivaluri de muzică  (Sunwaves în Mamaia – Membri RESTO și  „Beach, Please” la Costinești), la cele gastronomice („Festival du Bonheur – pour les gourmands” la Mamaia – Membri ai RESTO!) și la nenumarate petreceri și evenimente în Cluburi, terase și Restaurante;

Și Eforie a atras turisti și public specific, conform profilului de stațiune balneară, cu turiști care au ales mai multă liniște și relaxare, dar și servicii de cazare și SPA.                   

Fară îndoială, marea surpriză a reprezentat-o Festivalul de la Costinești, ” Beach, Please”,  aflat la prima sa ediție – încă o dovadă că Evenimentele sunt cele care atrag și conving turiștii să aleagă o anumită destinație. Grad de ocupare de 100% în stațiune, pentru prima dată de 1 Mai, după foarte mulți ani.    

Suntem mândri și bucuroși că am reușit să facem o Deschidere de Sezon cu multe evenimente și foarte mulți turiști și, în acelasi timp, fără probleme sau incidente majore.

În aceste zile, continuăm cu cel mai mare Eveniment gastronomic al anului, pe care îl aducem pe Litoral. CARNEXPO GRILL își deschide porțile pe 5 Mai, pe plajele Phoenicia Blue View Olimp și reprezintă marea întâlnire a industriei HoReCa naționale și locale, între distribuitori, producători, furnizori și operatorii HoReCA de pe Litoral. Ne pregătim în continuare pentru următoarele weekend-uri și săptămâni ale Sezonului și vom continua să solicităm – și mai insistent – întâlniri cu autoritățile locale, cărora le vom cere mai multa implicare în amenajarea stațiunilor și în susținerea organizatorilor de Evenimente.

Operatorii HoReCA de pe Litoral au dovedit din plin în acest weekend că sunt pregătiți! Așteptăm eforturile administrațiilor locale.

Mulțumim Ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Constantin Cadariu și Ministrului Mediului, Tanczos Barna, și – mai ales – Premierului Nicolae Ciucă și Prefectului Constanței, Silviu Iulian Coșa, pentru soluția favorabilă a cererilor RESTO, respectiv corectarea situației plajelor noi din Mamaia – una din cele mai grave probleme ale sezonului trecut!

Deși pentru noi munca și eforturile majore ale verii sunt abia la început, privim cu încredere dar și cu maximă atenție către Sezonul Litoral 2022”, a transmis Corina Martin, președinte de onoare RESTO Constanța.

related posts

Leave a Comment