Home Actualitate Bilanțul principalelor misiuni desfășurate de structurile MAI, în ultimele 24 de ore

Bilanțul principalelor misiuni desfășurate de structurile MAI, în ultimele 24 de ore

by Florentina Lup
0 comment

Misiunile din Noaptea de Înviere au fost concentrate în zona celor peste 10.800 lăcașuri de cult unde au avut loc slujbe religioase, cu o prezență estimată la peste 1,5 milioane de persoane. Cele mai importante manifestări din punct de vedere al numărului de participanți au avut loc la Catedrala Patriarhală din București ( 6.000 de credincioși) și la Catedrala Arhiepiscopală din Galați (9.000 de credincioși).

De asemenea, au fost puse în aplicare măsuri pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și în locurile unde au fost organizate evenimente publice cu participarea unui un număr semnificativ de persoane.

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 90 de incendii, dar peste 30 dintre acestea au fost incendii de vegetație uscată, nefiind astfel înregistrate incendii deosebite care să pună în pericol viața oamenilor.

Sâmbătă, personalul structurilor operative  ale MAI a intervenit la 4.166 de evenimente, din care 3.511 au fost sesizate prin apelul unic de urgență 112. Astfel, 2.892 evenimente au fost legate de ordinea publică, iar 1.274 de situațiile de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru acordarea primului ajutor medical pentru 1.017 persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 4 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situații de urgență.

related posts

Leave a Comment