Home Actualitate Baschetul feminin constănțean, reprezentat la Turneul Final Național la nivel juvenil, după 16 ani

Baschetul feminin constănțean, reprezentat la Turneul Final Național la nivel juvenil, după 16 ani

by Antonia Mocanu
0 comment

După 16 ani, baschetul feminin constănțean este reprezentat din nou la un Turneu Final Național la nivel juvenil.

În 2005-2006, sub îndrumarea profesorului Vasile Pașca, echipa fetelor de la CSS1 Constanța se califica la Turneul Final Național, cu o echipă din care la acea vreme făcea parte Alina Șerban. După 16 ani, Alina Șerban din postura de antrenoare împreună cu Aurelia Lazăr și Ramona Coroamă, califică o echipă feminină constănțeană la un Turneu Final Național.

23-24 Martie 2022, la Arena de Baschet din București, fetele de la CSS1 Laguna Constanța U15 debutează la Turneul Final al Campionatului Național unde vor disputa primele două meciuri din competiție, cu Olimpia București și Mureșul Sirius Târgu Mureș.

Cu o generație de fete talentate, dintre care Amira Bou-Chedid și Anisia Cain prezente la acțiunile lotului național al României U14, Constanța revine printre echipele cele mai bune din România. Parteneriatul Clubul Sportiv Școlar Numărul 1 Constanța CSS1 și Clubul Sportiv LAGUNA Constanta sprijinit de Baschet Club Athletic Constanta, pornit la începutul sezonului 2021-2022, a făcut ca munca antrenoarelor și a fetelor să se materializeze într-un turneu final chiar la primul sezon, după o „secetă” de 16 ani în care echipele feminine constănțene au lipsit din competițiile naționale finale la nivel juvenil.

related posts

Leave a Comment