Home Actualitate APIA eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 14 “Bunăstarea animalelor”

APIA eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 14 “Bunăstarea animalelor”

by Romanov Alex
0 comment

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură reaminteşte că, începând cu data de 08 februarie 2021, a demarat activitatea de eliberare de adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 14 “Bunăstarea animalelor”, care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare şi nebancare ce au încheiat convenţii cu APIA, pentru anul de angajament 2021.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2021, pentru Măsura 14 – Plăţi în favoarea bunăstării animalelor – pachetul a) porcine sau pachetul b) păsări.

Până în prezent, Agenţia a încheiat Convenţii cu următoarele instituţii bancare şi nebancare şi cu cele două fonduri de garantare, respectiv Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile mici şi mijlocii (FNGCIMM):

 1. APIA – BRD – FGCR
 2. APIA – CEC Bank – FGCR/FNGCIMM
 3. APIA – Credit Agricole – FGCR
 4. APIA – Creditcoop – FGCR
 5. APIA – Eximbank – FGCR/FNGCIMM
 6. APIA – FRGCIP – IFN SA
 7. APIA – Intesa SanPaolo – FGCR
 8. APIA – Libra Internet Bank – FGCR
 9. APIA – OTP – FGCR
 10. APIA – Patria Bank – FGCR
 11. APIA – Raiffeisen Bank – FGCR
 12. APIA – Banca Românească – FGCR
 13. APIA -Techcventures – FGCR
 14. APIA – Banca Transilvania – FGCR/FNGCIMM
 15. APIA – Unicredit – FNGCIMM

Prin adeverinţă se confirmă valoarea de 85% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată aferentă anului de angajament 2021.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverinţa cuvenită beneficiarului pentru Plăţile privind bunăstarea animalelor, anul de angajament 2021.

Toate convenţiile încheiate între APIA, instituţiile bancare şi nebancare şi FGCR/ FNGCIMM se regăsesc postate pe site-ul instituţiei www.apia.org.ro, în secţiunea Convenţii, Acorduri, Protocoale.

sursa foto: industracarnii.ro

related posts

Leave a Comment