Home Actualitate Antrenament în largul mării

Antrenament în largul mării

by Antonia Mocanu
0 comment

300 de militari, dintre care  60  străini, participă zilele acestea la un exercițiu multinațional condus de scafandri Forțelor Navale Romăne. Misiunea se va desfășura în raioane maritime din largul țărmului României, precum și în portul militar Constanța. Țara noastră participă cu trei nave, cinci ambarcațiuni rapide, două remorchere și un elicopter MEDEVAC.

Ajuns la cea de-a XII-a ediție, exercițiul multinațional „Eurasian Partnership MCM Dive 22” se desfășoară în perioada 1 – 5 august.  Acesta are loc în raioane maritime din largul țărmului României de la Marea Neagră și în portul militar Constanța.

contraamiral de flotilă Cornel COJOCARU, locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Navale Române E un exercițiu destul de complex prin care noi exersăm an de an procedurile NATO de lucru în comun pe detașamente EOD, dar și pe nave și detașamente MCM. Este foarte  important să ne pregătim așa cum luptăm.

Aproximativ 300 de militari se antrenează în această perioadă, printre care și străini. Mai exact, la exrecițiu participă 240 de militari români și aproape 60 de militari străini din Azerbaidjan, Turcia, Bulgaria, Franța, Georgia și Statele Unite ale Americii.

cdor. ing. Fănel RĂDULESCU, comandantul Centrului 39 Scafandri Se analizează toate elementele care țin de asigurarea securității desfășurării activităților  și de desfășurarea în siguranță a activităților cu scafandrii pe serialele pe care vor fi desfășurate în zilele următoare.

Exercițiul este condus de Centrul 39 Scafandri din cadrul Forțelor Navale Române. Țara noastră participă cu trei nave, cinci ambarcațiuni rapide, două remorchere, precum și un elicopter MEDEVAC.

De asemenea, în cadrul exercițiului participă două detașamente EOD pentru ape puțin adânci și pentru mine istorice, dar și un detașament de scafandri de mare adâncime.

maistru militar principal Florin TIANU, scafandru EOD Vom lucra pe partea de procedură de căutare, identificare. După ce am identificat un obiect, o țintă, un probabil contact vom trece la operațiunea de neutralizare, dacă este posibilș acest lucru, după care distrugere.

Exercițiul se încheie la sfârșitul acestei săptămâni.

related posts

Leave a Comment