Home Actualitate Amendă pentru poluare, pentru firma care reabilitează trama stradală pe bulevardul Lăpușneanu

Amendă pentru poluare, pentru firma care reabilitează trama stradală pe bulevardul Lăpușneanu

by PĂUN IONELIA
0 comment

Poluare atmosferică în zona mall-ului de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Firma care reabilitează trama stradală a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu Constanța cu suma de 15 mii de lei, pentru că nu a luat toate măsurile de prevenire a limitării emisiilor de praf în atmosferă. În continuare anunță comisarii, vor fi cu ochii pe constructori și vor înteții controalele și pe celelalte șantiere din municipiu. Și reprezentanții Primăriei spun că vor supraveghea mai atent modul în care se realizează lucrările în zonă.

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța s-au autosesizat cu privire la praful generat de lucrarile de reabilitare a tramei stradale desfasurate in zona mall-ului de pe bd. Al.Lapusneanu. În urma controlului, s-a constatat că se realizau lucrari si operatiuni, cum ar fi taierea mecanica a bordurilor si dalelor din beton, manipularea materialelor de constructii pulverulente, maturarea manuala, fara a fi luate masuri de prevenire a poluarii atmosferei.

Constănțenii sunt deranjați de praful care se ridică în atmosferă, chiar dacă înțeleg că investițiile sunt necesare.

În consecință, Garda de Mediu a aplicat litera legii și a amendat firma care reabilitează trama stradală cu suma maximă, 15 mii de lei. În continuare anunță comisarii, vor fi cu ochii pe constructori și vor înteții controalele și pe celelalte șantiere din municipiu.

Apel la responsabilitate fac și reprezentanții municipalității, care spun că vor supraveghea mai îndeaproape modul de execuție al lucrărilor de pe bulevard.

Bulevardul Lăpușneanu este în plin proces de modernizare, motiv pentru care disconfortul creat de lucrări va mai dura, spun reprezentanții primăriei.

related posts

Leave a Comment