Home Actualitate Alertă pe Fregata “Regina Maria”

Alertă pe Fregata “Regina Maria”

by Romanov Alex
0 comment

Fregata “Regina Maria” își încheie misiunea NATO din Marea Mediterană, mai repede decât era planificat. Totul, pe fondul apariției la bord a unui număr semnificativ de militari infectați cu noul Coronavirus.

Nava participa, începând cu data de 27 octombrie, la o misiune de monitorizare a traficului naval din estul Mediteranei, în cadrul grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group).

Rezultatele analizelor, primite la începutul acestei săptămâni au confirmat un procent destul de mare de militari infectați cu virusul Sars-Cov2, motiv pentru care, la nivelul conducerii Forțelor Navale Române, s-a fost luat decizia de încheiere a participării fregatei la misiunile NATO din Marea Mediterana și întoarcerea în țară, în scurt timp.

În prezent, toți militari de la bordul fregatei depistați pozitiv sunt asimptomatici, iar starea de sănătate a acestora este bună.

Situația medicală a debutat în weekend, în timp ce nava se afla pe mare, în apropierea portului Aksaz, din sudul Turciei, când doi militari de la bord au prezentat o stare de sănătate moderat alterată, cu simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19. Medicul de la bord a aplicat imediat procedurile operaționale standard pentru astfel de situații.

Ulterior, aceștia au fost repatriați, în cursul zilei de 8 noiembrie, din teatrul de operații maritim cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române.

De asemenea, tot echipajul fregatei “Regina Maria” a fost retestat pentru depistarea altor posibile cazuri de militari infectați cu noul coronavirus, iar la bordul navei au fost dezinfectate toate spațiile interioare și au fost pregătite încăperi speciale pentru izolarea și tratarea cazurilor asimptomatice sau a celor cu forme ușoare de manifestare a bolii.

La sosirea în Portul Constanța se vor aplica măsurile de izolare și de carantinare a întregului echipaj  la bordul navei, iar starea de sănătate a militarilor va fi monitorizată permanent. În situația în care starea de sănătate a unor membrii ai echipajului va impune măsuri suplimentare, aceștia vor fi evacuați și internați în unități medicale de tratament, conform procedurilor naționale în vigoare.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment