Home Actualitate Al doilea an atipic pentru turismul estival

Al doilea an atipic pentru turismul estival

by Antonia Mocanu
0 comment

Cele mai bune locuri de pe Litoral s-au vândut deja de pe acum. Sunt cele mai scumpe vacanțe pe care românii le rezervă și plătesc pe bandă rulantă, zilele acestea. La agențiile de pe litoral sună telefoanele continuu, iar camerele de 500 de euro pe noapte s-au dat primele în Mamaia.

Este al doilea an atipic pentru turismul estival, în România. Anul trecut a fost marcat de nesiguranță și anulări de sejururi una după alta, iar anul acesta românii vor să recupereze vara anului trecut, pe care au petrecut-o mai mult acasă. Românii cu bani se gândesc deja la vacanța de vara viitoare și au început să-și rezerve sejururi la Marea Neagră.

Cel mai scump hotel din nordul stațiunii Mamaia, care deține și recordul pentru închirierea unui apartament, are camerele rezervate de pe-acum.

Pentru majoritatea hotelurilor, tarifele sunt la fel de mari ca în anii de boom estival, când nu existau măsurile restrictive din pandemie. Datele agențiilor de turism arată că românii sunt dispuși anul acesta să aloce bugete mai mari pentru vacanța la Marea Neagră, rezervarea cea mai scumpă făcută în luna ianuarie fiind pentru un sejur de 13 nopți, cu demipensiune, la un hotel de 4 stele, care a costat peste 16.500 lei. Trendul nu este specific doar vacanțelor din România. Și destinațiile cele mai scumpe din străinătate s-au înmulțit la o rată fără precedent.

În contextul incertitudinilor generate de pandemie, agenții de turism au venit în sprijinul turiștilor noștri cu o asigurare storno care include protecția în cazul îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. De altfel, mai bine de o treime dintre rezervările efectuate pentru la vară includ asigurarea storno, prin care oamenii își primesc banii înapoi dacă nu mai pot veni în vacanță din cauza COVID-19.

Sursa foto: https://www.libertatea.ro

related posts

Leave a Comment