Home Actualitate Ajutoare pentru refugiații ucrainieni

Ajutoare pentru refugiații ucrainieni

by Antonia Mocanu
0 comment

Tone de alimente,  haine și materiale dezinfectante au plecat noaptea trecută spre Ucraina. Sunt ajutoare umanitare trimise de pompierii din Germania. Ele au fost preluate de la Tulcea și odată cu ele au plecat și ajutoarele strânse de autoritățile de pe malul românesc al Dunării. 

Șapte tiruri plecate tocmai din Germania au ajuns la Tulcea. O organizație internațională umanitară a fost cea  care a organizat colectarea și transportul ajutorului. S-au donat   echipamente și utilaje pentru pompieri, materiale dezinfectante și sanitare, hrană pentru copii și bebeluși, articole de igienă și haine. 

Lothar Zorn, pompier german: „Suntem pompierii germani și aducem ajutoare pentru poporul ucrainean. Am adus echipament medical,  echipament pentru intervenția pompierilor, foarte multe lucruri de care oamenii au nevoie, hrană pentru bebeluși și copii, articole de igienă, materiale de prim ajutor”

Daniel  Petrov, comandant ISU Tulcea „ISU Tulcea sprijină acțiunea de acordare a ajutoarelor umanitare catre Ucraina.  Nu putem decât sa ne manifestam respectul pentru atitudinea poporului german și sa ne aratam disponibilitatea și sprijinul necondiționat pentru cetățenii ucrainieni.”

Aproape de miezul nopții convoiul de camioane s-a îmbarcat pe ferrybot și a trecut granița pe la punctul de trecere al frontierei de stat de la Isaccea . Apoi s-a îndreptat către Odessa, iar de acolo ajutoarele vor fi distribuite către localitățile, dar mai ales către unitățile spitalicești afectate de bombardamentele din ultimele zile. 

related posts

Leave a Comment