Home Actualitate Acțiune tematică desfășurată de polițiștii locali constănțeni

Acțiune tematică desfășurată de polițiștii locali constănțeni

by Antonia Mocanu
0 comment

Zilele trecute, polițiștii locali au desfășurat o acțiune tematică pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică pe raza municipiului Constanța. La acțiune au participat 40 de lucrători ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Scopul acțiunii a fost verificarea respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a curățeniei din perimetrul cuprins între :Bdul Mamaia-str.Unirii-str.Pescarilor-str.Soveja-Bdul Tomis-str.Mihai Viteazul-str.Avram Iancu str.Mercur-str.Jupiter-str.Țepeș Vodă-str.I.G Duca-Bdul Ferdinand-Bdul I.C Brătianu.

Au fost monitorizate următoarele zone de interes public: Faleza Cazino, Portul Turstic Tomis și parcurile constănțene: Tăbăcărie, Tomis 2, Oleg Danovski, Arheologic, Gară, Casa de Cultură. În cadrul activităților de prevenire și combatere a faptelor ilicite au fost  legitimate 110 persoane.

Totodată, oamenii legii au constatat 110 sancțiuni contravenționale în valoare de 36.020 lei și au dispus 4 măsuri complementare de aducere a terenului la starea inițială.

Cele mai multe abateri au vizat fapte antisociale din spectrul ordinii și liniștii publice precum: proferarea de injurii, apelarea la mila publicului, consumul de alcool pe domeniul public sau tulburarea ordinii, liniștii locuitorilor și a bunei vecinătăți.

De asemenea, au fost aplicate amenzi contravenționale pentru fumat în spațiu public închis, aruncare de hârtii, ambalaje, materiale care dăunează esteticii, răscolirea gunoiului din containere, staționarea vehiculelor în zone special amenajate cu pavele, comerț stradal neautorizat.

Activități similare se vor derula în continuare, în scopul asigurării unui climat public civilizat.

Cetățenii sunt rugați să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

related posts

Leave a Comment