Home Actualitate Acțiune publică la Constanța de solidaritate cu Ucraina

Acțiune publică la Constanța de solidaritate cu Ucraina

by Antonia Mocanu
0 comment

Primăria municipiului Constanța organizează sâmbătă, 12 martie, începând cu ora 12, pe platoul din fața intrării în sediul Prefecturii (bd. Tomis nr. 51), o acțiune publică de solidaritate cu Ucraina, în cadrul unei ample inițiative de sprijin care are loc, în ziua respectivă, în marile orașe din Europa.

Până în momentul de față, populația orașului Constanța și-a manifestat în mod convingător și salutar căldura, sprijinul, empatia și solidaritatea cu Ucraina și cu poporul ucrainean, în special prin donații de amploare efectuate la Pavilionul Expozițional din Constanța, devenit între timp un adevărat hub umanitar pentru Ucraina, urmare a miilor de produse colectate în această locație prin generozitatea cetățenilor orașului.

Continuă campania de colectare de la Pavilionul Expozițional din oraș, organizată în parteneriat cu alte instituții, precum Crucea Roșie Constanța, Consiliul Județean Constanța și Instituția Prefectului Județul Constanța.

Totodată, a sosit timpul unei acțiuni publice de amploare la Constanța, al unei acțiuni de solidaritate cu Ucraina care să transmită întregii lumi, dar în special poporului ucrainean, etnicilor români din Ucraina și municipalității partenere Odesa, empatia, sprijinul și solidaritatea cetățenilor orașului Constanța.

În acest sens se lansează pentru întreaga populație a municipiului Constanța, pentru mediul asociativ local, pentru instituțiile publice, pentru mediul de afaceri, invitația de a participa la acțiunea publică de solidaritate a municipiului Constanța cu Ucraina, acțiune ce va avea loc pe platoul din fața intrării în sediul Prefecturii (bd. Tomis nr. 51), sâmbătă, 12 martie, începând cu ora 12.

Forța solidarității trebuie să fie răspunsul nostru, răspunsul comunității europene și euroatlantice la agresiunea militară rusă din Ucraina, iar acest răspuns se va exprima în toată Europa, plenar, unitar, în ziua de sâmbătă, 12 martie, de la Brest la Constanța, de la Florența la Cluj, de la Marsilia la București.

Acest război nu lasă nepăsător poporul român, care a trăit numeroase astfel de drame în toată istoria sa. Acest război nu lasă nepăsătoare populația orașului nostru, care a răspuns la superlativ nevoilor de sprijin venite din Ucraina – cu donații, cazare gratuită, hrană și alte gesturi de sprijin apreciate de parteneri și care au schimbat în bine soarta tragică a multor strămutați.

Scenele dramatice cu exodul trăit de mame și copii, în secolul 21, criza umanitară de proporții provocată de acest război, valurile de refugiați care ne amintesc de propriile noastre suferințe în războaiele încă vii în memoria noastră colectivă, ne sporesc empatia față de tragedia umanitară care încearcă acum Ucraina.

related posts

Leave a Comment