Home Actualitate ABADL doreşte ca lacul Tăbăcărie să fie administrat de Primăria Constanța

ABADL doreşte ca lacul Tăbăcărie să fie administrat de Primăria Constanța

by Florentina Lup
0 comment

În cadrul unei întâlniri, care s-a desfăşurat săptămâna trecută, conducerea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) a propus primarului Vergil Chiţac preluarea în administrare a lacului Tăbăcărie şi a oferit soluţiile pentru acest demers.

,,Pentru igienizarea, decolmatarea și modernizarea acestuia și încadrarea armonioasă peisagistică a acestuia în contextul dezvoltării urbanistice zonale care se manifestă cu rapiditate este nevoie de trecerea din administrarea Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultuă (ANPA) în cea a administrației locale.

Exemple de succes în acest sens sunt lacul Ciuperca care este administrat de Primăria Tulcea și salba de lacuri Băneasa – Herăstrău –Floreasca – Colentina – Tei administrate de Primăria București.

Asigurăm administrația locală de sprijinul nostru profesional total, în ceea ce privește gestionarea rațională din punctul de vedere al gospodăririi apelor a lacului Tăbăcărie și accesarea fondurilor europene specifice pentru reabilitarea și dezvoltarea durabilă a lacului Tăbăcărie.”, a declarat Bogdan Bola, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral.

Lacul Tăbăcărie face parte din domeniul public al statului şi până la data de 12 iunie 2020 s-a aflat în administrarea ANAR-ABADL. De la acea dată, conform unei hotărâri a Înaltei Curţi de Casație și Justiție, lacul Tăbăcărie a intrat în administrarea Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultura (ANPA).

related posts

Leave a Comment