Home Actualitate A început bacalaureatul de toamnă

A început bacalaureatul de toamnă

by Romanov Alex
0 comment

Săptămână cu emoții pentru mii de elevi. Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a început pe 16 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Aproape 35.000 de candidaţi sunt înscrişi la această sesiune.

Potrivit datelor făcute publice de Ministerul Educației, aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris pentru susținerea examenelor. Dintre aceștia, 22.586 de candidați provin din promoţia anului 2022, iar 12.237 de candidați sunt din promoţiile anterioare.

Spre deosebirea de sesiunea din vară, absolvenții de liceu înscriși la examene vor susține întâi probele scrise, urmate de probele de evaluare a competențelor.

Potrivit calendarului sesiunii august-septembrie 2022 a Bacalaureatului, marţi este programată proba scrisă la Limba şi literatura română, miercuri – proba scrisă obligatorie a profilului, joi – proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, iar vineri – proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, va avea loc în 31 august. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic, cât şi electronic.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (interval 1 – 2 septembrie), vor fi comunicate în 3 septembrie.

related posts

Leave a Comment