Home Actualitate 60% prezență la prima probă a simulării județene

60% prezență la prima probă a simulării județene

by Antonia Mocanu
0 comment

Săptămână cu emoții pentru liceenii constănțeni care în aceste zile sunt supuși simulărilor județene propuse de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Prima probă, desfășurată în 20 aprilie a fost cea la limba și literatura română, la care au participat doar 2.492 de elevi, prezența fiind una relativ scăzută, de doar 60%. ISJ Constanța a transmit faptul că la prima probă a simulării județene nu s-au înregistrat situații speciale.

De asemenea, unitățile de învățământ care au înregistrat cel mai mare procent de participare au fost Liceul Tehnologic Tomis Constanța, Liceul Tehnologic Gh. Miron Costin Constanța și Liceul Teoretic Traian Constanța. La polul opus, liceele care au înregistrat cel mai mic procent de participare au fost Liceul Tehnologic Carsium Hârșova, Colegiul Național de Arte Regina Maria Constanța și Liceul Tehnologic Mihai Viteazu.

Următoarele două probe se desfășoară tot în această săptămână după cum urmează, 21 aprilie, cea la disciplina obligatorie a profilului, iar în 22 aprilie, elevii de clasa a XII-a susțin cea de-a treia probă, respectiv disciplina la alegere din profil.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a solicitat în urmă cu câteva săptămâni organizarea simulărilor județene, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică, iar în primă fază în 14 aprilie a avut loc prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională, probă la care au participat 4.277 de elevi (81,43% prezență), iar în 15 aprilie s-a desfășurat cea de-a doua probă din cadrul simulării județene a evaluării naționale pentru elevii de clasa a VIII-a, disciplina matematică, la care au participat 4.286 de elevi cu o prezență (81,61%).

În luna martie elevii din întreaga țară au mai susținut o serie de simulări, însă la nivel național. Notele obținute de aceștia la simulări nu vor fi trecute în catalog, decât dacă elevul va solicita acest lucru.

related posts

Leave a Comment