Home Actualitate 6 august, data inaugurării Așezământului de la Techirghiol

6 august, data inaugurării Așezământului de la Techirghiol

by Antonia Mocanu
0 comment

Au mai rămas câteva zile până la Sfințirea Așezământului de copii abandonați și mame aflate în dificultate din Techirghiol, cel mai important proiect social-filantropic ale parohiei Bisericii Sfântul Mina și proiectul de suflet al preotului Claudiu Banu, proiect inițiat acum șase ani.  6 august este data în care „visul” preotului Banu devine realitate, însă acum pe ultima sută de metrii doar mici detalii mai trebuie puse la punct.

„Așezământul de copii abandonați și mame aflate în dificultate Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare din Techirghiol, proiectul cel mai important din parohia noastră a început în anul 2015, în 1 octombrie. Iată-ne după șase ani de muncă asiduă, în data de 6 august, în câteva zile, vom face sfințirea și inaugurarea acestui așezământ. În acest moment, care din punctul meu de vedere este un moment greu, pentru că ultimele zile până la momentul inaugurării, sunt momente în care totul trebuie pus la punct pentru marea deschidere. Se fac eforturi considerabile atât din partea lucrătorilor, cât și din partea noastră, a parohiei, pentru ca beneficiarii să ajungă în acest așezământ. În acest moment se fac lucrări exteriore, anume amenajarea gardului și amenajarea platformei care va servi în perioada caldă pentru loc de luat masa. În interiorul clădirii efectuăm lucrări de curățenie finală, avem o echipă de curățenie, la care s-au adăugat un număr de voluntari și în câteva zile sperăm să terminăm pentru ca rezidenții să poată intra în acest așezământ. Potențialii beneficiari, au intrat în acest moment în comisia de evaluarea pentru că avem o comisie care va cerceta fiecare caz în parte, să certificăm că sunt cazuri de mame abuzate și copiii sunt întradevăr  într-o situație de dificultate. Vom fi foarte atenți să analizăm fiecare caz în parte. A fost un efort considerabil din partea tuturor și dorim să ne atingem scopul de a-i reintegra în societate și nu doar să le oferim un loc de cazare. Mă încearcă sentimente de mare emoție, vă mărturisesc, foarte mari emoții, pentru că știu că în ultimii șase ani ce eforturi mari am depus   acolo, la fiecare etapă și acum când văd acest proiect finalizat, îmi pare aievea. Nu îmi vine să cred că este finalizat”, a declarat Claudiu Banu, preot paroh Biserica Sf Mina Constanța.

Așezământul de copii abandonați și mame aflate în dificultate „Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare ” de la Techirghiol va fi inaugurat în ziua în care în calendatul ortodox se prăznuiește Schimbarea la Față a Domnului Iisus Hristos.  

related posts

Leave a Comment