Home Actualitate 5559 de locuri pentru școlile MAI în anul 2022

5559 de locuri pentru școlile MAI în anul 2022

by Crina Matei
0 comment

Deficitul de personal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne crește de la o zi la alta, ieșirile din sistem fiind cu mult peste cifrele de școlarizare din ultimii ani, situație în care polițiștii trebuie să efectueze sarcini cât pentru 2-3 colegi. Pentru anul 2022 fusese stabilit prin HG nr. 477/ 2021 un număr de 2668 de locuri, pentru care s-a solicitat o suplimentare cu 2891 locuri pentru anul I la învăţământul postliceal militar organizat de Ministerul Afacerilor Interne în anul şcolar 2021-2022, astfel încât cifra de şcolarizare să fie de 5559 locuri

Ministerul Educației Naționale a pus în transparență decizională proiectul de Hotârâre de Guvern, urmând ca în perioada imediat următoare, actul normativ să fie adoptat. Conform notei de fundamentare a proiectului de hotărâre ”Prin adresa nr. 41011/2021, Ministerul Afacerilor Interne informează Ministerul Educaţiei, cu privire la faptul că înregistrează un deficit accentuat de resurse umane, generat de diferenţa dintre intrările şi ieşirile din sistem. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, una dintre măsurile identificate pentru reducerea deficitului de resurse umne, o reprezintă şcolarizarea la capacitate maximă de pregătire a instituţiilor de învăţământ postliceal proprii organizată în sistem „suveică”, astfel încât o serie se va afla la curs, în timp ce cealaltă serie se va afla în stagiu de practică.”

Până când vor fi suplimentate aceste locuri în școlile de poliție, polițiștii continuă să fie în linia întâi, să efectueze sarcini suplimentare deși pentru al doilea an consecutiv drepturile salariale care li se cuvin, prevăzute de Legea nr. 155/2017, au fost amânate. 

related posts

Leave a Comment