Home Actualitate 550 de milioane de euro pentru sprijinirea IMM-urilor din România

550 de milioane de euro pentru sprijinirea IMM-urilor din România

by Florentina Lup
0 comment

Comisia Europeană a aprobat modificarea programului operațional „Competitivitate” în România, prin redirecționarea unei finanțări în valoare de 550 de milioane de euro din Fondul de Coeziune, pentru a atenua efectele negative ale crizei provocate de coronavirus.

Vor primi sprijin financiar peste 120 000 de microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) și inițiative de digitalizare și educație electronică.

„Datorită flexibilității oferite de Inițiativa pentru investiții ca reacție la coronavirus (CRII) a Comisiei, întreprinderile românești pot beneficia de acest sprijin vital pentru a depăși dificultățile cauzate de pandemie și a menține locurile de muncă. Alături de fondurile UE deja orientate către sectorul sănătății din România, precum și către formare, educație și infrastructuri, aceasta este o oportunitate unică pentru o redresare economică rapidă. În prezent, este extrem de important să se pună rapid în practică aceste măsuri.”, a declarat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme, 

România a mobilizat deja fonduri UE în valoare de 350 de milioane de euro pentru a sprijini lucrătorii din domeniul sănătății care se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei.

related posts

Leave a Comment