Home Actualitate 450 rachete Patriot pentru România

450 rachete Patriot pentru România

by Antonia Mocanu
0 comment

România se înarmează cu 450 de rachete PATRIOT, de circa 8 milioane de dolari bucata. Vom avea 7 sisteme de lansare PATRIOT cu 64 de rachete fiecare și vor fi amplasate la Giurgiu şi Capul Midia. Recent România a primit primul sistem de rachete. Sistemele de rachete Patriot – cea mai importantă achiziție a Armatei Române din ultimii 30 de ani, pentru care statul a scos din buzunar miliarde de dolari.

Sistemul Patriot este alcătuit dintr-un radar, puncte de comandă și lansatoarele propriu-zise. Durează câteva secunde pentru ca ordinatoarele de mare viteză să analizeze toate tintele. Radarul computerizat este creierul întregului sistem.

Ca să nu existe erori de niciun fel, decizia de lansare nu este lasată niciodată unui singur om.  Imediat, din sistemul Patriot sunt lansate rachetele. Pot fi folosite simultan aproximativ 100, care ating viteze de 2.500 de kilometri pe oră.

Primul sistem Patriot a fost instalat la malul mării, în poligonul de la Capul Midia, acolo unde militarii noștri păzesc spațiul aerian românesc fără oprire. Regiunea Mării Negre are o importanţă strategică deosebită, nu numai pentru ţara noastră, ci pentru întreg spaţiul euroatlantic.

Acest sistem de apărare care lansează rachete cu rază medie şi lungă va înlocui vechile sisteme sovietice, fabricate pe vremea războiului rece, pe care Armata Română încă le are în uz.

related posts

Leave a Comment