Home Actualitate 34 noi cazuri de COVID-19, la Constanța

34 noi cazuri de COVID-19, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.504 de noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 25.052 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 83.150  de cazuri. De asemenea 583 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 34 noi cazuri, ajungându-se la un total de 1.577 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 7 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv. 

Menționăm faptul că în data de 25 august a fost înregistrat cel de-al 39-lea deces pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 39 este o femeie de 53 de ani, care prezenta drept comorbidități boală cardiovasculară, diabet, boală pulmonară. Femeia a  decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.577  de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 39 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.146 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 209 persoane internate, dintre care 174 din județul Constanța și 35 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.002 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 97 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 108 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (41), asistenți medicali (43) și personal auxiliar (24). În ultimele ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 300 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

related posts

Leave a Comment