Home Actualitate 30 milioane euro pentru antreprenorii din mediul rural

30 milioane euro pentru antreprenorii din mediul rural

by Florentina Lup
0 comment

Ministerul Fondurilor Europene lansează în data de 25 septembrie apelul de proiecte „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul rural”. Apelul are o valoare de 30 milioane euro și va sprijini dezvoltarea economică în regiunile mai puțin dezvoltate ale României: Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud Muntenia. Din suma totală, 3 milioane euro sunt alocate ITI Delta Dunării.

Valoarea maximă eligibilă pentru fiecare proiect este de 3 milioane de euro. Pentru înființarea de întreprinderi sociale, sprijinul financiar acordat va fi de maxim 200.000 euro, respectiv de 100.000 euro în cazul întreprinderilor unice care efectuează transport de mărfuri.

Pot depune proiecte:
● entități ale economiei sociale (rețele, uniuni, federații);
● furnizori de formare profesională autorizaţi, publici şi privaţi, furnizori de servicii de ocupare acreditați, publici și privați, furnizori de servicii sociale, organizaţii sindicale şi organizații patronale, asociaţii profesionale, camere de comerț și industrie, ONG-uri;
● autorități publice centrale sau locale, exclusiv în calitate de parteneri cu toate categoriile de entități eligibile menționate mai sus.

Proiectele se vor depune în perioada 25 septembrie – 15 decembrie 2020, în sistemul informatic MySMIS 2014. Ghidul solicitantului este publicat  aici: http://mfe.gov.ro/pocu-ghidul-sprijin-pentru-infiintarea-d…/

related posts

Leave a Comment