Home Actualitate 25 de copii au venit pe lume la Constanța grație programului INFANT demarat de municipalitate!

25 de copii au venit pe lume la Constanța grație programului INFANT demarat de municipalitate!

by Antonia Mocanu
0 comment

În 2020 și 2021, au fost decontate 126 de proceduri de fertilizare in vitro din care au rezultat 36 de sarcini și s-au născut 25 de copii.

Anul acesta, încă 30 de cereri au fost depuse de constănțeni în cadrul programului INFANT. 18 au fost aprobate și tinerii au primit deja voucherele în valoare de 10.000 de lei. Celelalte dosare sunt încă în analiză.

Obiectivul programului INFANT este creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, prin acordarea de sprijin financiar pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro.

Până la finele acestui an, cuplurile sau femeile singure care până acum s-au aflat în imposibilitatea de a avea copii pot depune cereri pentru a se înscrie în program.  Adresa de email este următoarea: inscrieriinfant@dgas-ct.ro.

Documente necesare:

-solicitare pentru înscriere

-adeverința de la unitatea sanitară parteneră cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în programul “INFANT”;

-copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Constanța în ultimii 3 ani;

-declarația de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate prevăzute la art.3 pct.e.

Toate documentele trebuie să fie scanate și vizibile.

Documentele necesare și Regulamentul programului “INFANT” se pot vizualiza și descărca accesând site-ul:  http://www.primaria-constanta.ro/spas/social/program-infant   .

Beneficiari pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Relații suplimentare la numerele de telefon: 0341.448.531 și 0341.180.113

related posts

Leave a Comment