Home Actualitate 15 echipe de elevi din județul Constanța au participat la etapa județeană a Concursului național Made for Europe

15 echipe de elevi din județul Constanța au participat la etapa județeană a Concursului național Made for Europe

by Antonia Mocanu
0 comment

La finalul lunii martie 2022, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat etapa județeană a Concursului Național Made for Europe. Acesta a fost găzduit de Palatul Copiilor Constanța și s-a bucurat de o reprezentare semnificativă a proiectelor europene Erasmus+ și eTwinning derulate la nivelul județului.

În conformitate cu regulamentul Ministerului Educației, competiția s-a organizat sub forma unui târg/expoziție de produse educaționale care au fost realizate în cadrul proiectelor europene. În contextul pandemic al ultimilor doi ani, competențele formate în cadrul proiectelor europene și produsele create au sprijinit capacitatea sistemului educațional și au facilitat adaptarea procesului educativ la diverse provocări.

Elevii și cadrele didactice coordonatoare din 15 echipe de proiect de nivel gimnazial și liceal au demonstrat cu acestă ocazie importanța și utilitatea dezvoltării de competențe specifice și competențe cheie prin activitățile activ- participative de învățare prin descoperire și colaborare în cadrul proiectelor europene în care au fost implicate.

Prin participarea la proiectele europene se oferă:

  • posibilitatea implicării în activităţi curriculare comune;
  • înscrierea într-o reţea europeană de colaborare care crează oportunităţi pentru dezvoltare personală și profesională a elevilor și cadrelor didactice;
  • recunoaşterea oficială şi o mai mare vizibilitate a activităţii unităților de învățământ constănțene la nivel naţional şi european.

Cele două echipe câștigătoare (Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța și Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța) vor reprezenta județul Constanța la etapa națională a concursului organizată în județul Dâmbovița, în perioada 26-30 aprilie 2022.

related posts

Leave a Comment