Home Actualitate 14 cadre didactice constănțene au COVID-19

14 cadre didactice constănțene au COVID-19

by Antonia Mocanu
0 comment

14 septembrie, început de an școlar, un început atipic pentru întreaga țară și pentru toți elevii și profesorii. La Constanța marea majoritate a unităților de învățământ au început cursurile în scenariu verde, însă cu reguli extrem de stricte, de distanțare socială, dezinfectare regulată a mâinilor și nu numai.

La Constanța, chiar dacă situația din punct de vedere statistic este una bună, există totuși și 14 cadre didactice, infectate cu COVID-19 și trei aflate în carantină. Direcția de Sănătate Publică Constanța a anunțat faptul că situația este una stabilă și în curs de ameliorare.

„Orașul Constanța este acoperit cu cadre medicale, în acest moment sunt 106 cadre medicale. Mai prost stăm în mediul rural, dar se va remedia. Zece cadre didactice din cadrul preuniversitar și patru din cadrul universitar sunt infectate, și trei carantinate. Totodată, situația din Cuza Vodă se ameliorează“, a precizat Cristina Schipor, directorul executiv D.S.P.

Amintim faptul că autoritățile monitorizează cu atenție situația epidemiologică, iar în cazul în care va fi necesar, vor fi efectuate modificări prin hotărârea Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în ceea ce privește scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ.

related posts

Leave a Comment