Home Actualitate 13 de noi cazuri de COVID-19, la Constanța în ultimele 24 de ore

13 de noi cazuri de COVID-19, la Constanța în ultimele 24 de ore

by Antonia Mocanu
0 comment

Odată cu raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică de la ora 13 prin care un nou record de îmbolnăviri a fost înregistrat pe teritoriul României în ultimele 24 de ore, respectiv 767 de noi cazuri de Covid-19, numărul total al persoanelor infectate pe teritoriului României fiind de 37.458.

Județul Constanța a înregistrat un număr de 13 de noi cazuri. Astfel, dacă ieri vorbeam de 611 de persoane infectate cu Sars Cov 2, astăzi numărul a ajuns la 624.

Menționăm faptul că și în județul Tulcea au fost înregistrate alte 3 noi cazuri, numărul total de persoane confirmate pozitiv ajungând la 231.

De asemenea mai facem precizarea faptului că în ultimele 72 de ore nu s-au mai înregistrat noi decese pe teritoriul județului Constanța, ultimele decese fiind înregistrare săptămâna aceasta, luni, două, un bărbat de 69 de ani, ce avea drept comorbidități hipertensiune arterială, obezitate, diabet zaharat și un alt bărbat de 75 de ani cu  comorbidități precum encefalopatie, diabet zaharat, iar joi, cel de-al 26-lea deces înregistrat pe teritoriului județului Constanța în vârstă de 97 de ani, decedat la domiciliu, cu comorbidățile: hepatită B și C, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

De asemenea, de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 624 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 26 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 514 pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 124 de persoane internate, dintre care 114 din județul Constanța și 10 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

Până în acest moment, 19 persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 au fost externate la cerere din unitățile medicale din județul Constanța. Dintre acestea, o persoană a fost externată în ultimele 24 de ore.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

related posts

Leave a Comment