Home Actualitate 1.415 de persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Tulcea

1.415 de persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Tulcea

by Romanov Alex
0 comment

În primele şapte luni ale acestui an, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Tulcea au fost încadrate în muncă 1415 de persoane, dintre care 695 de femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 738 au peste 45 de ani, 220 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 166 au între 25 şi 35 de ani, iar 291 sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 523 provin din mediul urban, iar 892 de persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (508), urmate de cele cu studii gimnaziale (373). Numărul celor cu studii profesionale este de 347, iar cei cu studii primare sunt în număr de 151.

Dintre persoanele angajate în perioada menţionată, prin intermediul AJOFM Tulcea, 405 de persoane au făcut parte din categoria persoanelor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, la data de 31.07.2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 4315 de persoane.

related posts

Leave a Comment