Home Actualitate 1.000 de tone de deșeuri, oprite la Murfatlar

1.000 de tone de deșeuri, oprite la Murfatlar

by Antonia Mocanu
0 comment

Peste 1.000 de tone de deșeuri au fost întoarse în Bulgaria de către Garda de Mediu Constanța și Garda de Coastă. Comisarii din cadrul Comisariatului Județean Constanța împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Coastă și ai Biroului Vamal de Frontiera Constanța Sud Agigea au interzis tranzitul pe teritoriul României a două barje, în portul Murfatlar, pe fluviul Dunărea, care transportau cantitatea de peste 1.000 tone deșeuri  din fier, provenite din tratarea mecanica a deseurilor dar care nu respectau documentația prevederilor legale. Deşeurile erau expediate din Bulgaria cu destinația Turcia, cu tranzit pe teritoriul României.

În urma controlului, s-a constatat că deșeurile feroase sunt amestecate cu anvelope uzate, motoare ce conțin lubrifianți, deșeuri din material plastic, carton, hârtie, precum și componente din vehicule scoase din uz.

Astfel, s-a stabilit faptul că transferul de deșeuri nu îndeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au luat măsura interzicerii efectuării tranzitului pe teritoriul României a deșeurilor și returnarea acestora în țara de origine.

Cele două barje au mai fost depistate în cursul lunii iunie, având o încărcătură similară de deşeuri neconforme, de către polițiștii de frontieră împreună cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, cei din urmă luând măsura de nepermitere a intrării în ţară în vederea efectuării tranzitului și returnarea deșeurilor la expeditor.

S-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor în desfășurarea activității de colectare/tratare/transport deșeuri și folosirea de acte nereale.

related posts

Leave a Comment